Dacă și tu tai din calendar zilele care te mai despart de Crăciun, e clar că pentru copilul din tine a rămas cea mai frumoasă perioadă din an. Nicio luminiță nu este în plus, niciun glob prea kitschos, niciun zâmbet degeaba! Deci, pentru acele zile pe care le aștepți încă de când ai aruncat bradul trecut, propunem să pregătești din timp o ținută călduroasă, confortabilă, care să contribuie la atmosfera magică.

Iată câteva propuneri de outfit-uri pentru Crăciun – atât pentru domnișoare, cât și pentru domni.

Dacă ai fost cuminte anul acesta…

arată-i Moșului asta purtând un pulover tricotat cu un imprimeu specific Crăciunului. Fetele îl pot purta în combinație cu o fustă scurtă, bufantă (și cu ciorapi ¾ deasupra genunchilor), cu pantaloni lungi (jeanși albi, dacă nu ai de mers prin troiene de zăpadă) sau, de ce nu, o pereche de jeanși scurți, tăiați, purtați deasupra unei perechi de ciorapi negri de 50 deni (cuminte-cuminte, dar până când?).

În ceea ce privește încălțămintea, cizmele maxi se potrivesc la fix cu ciorapii ¾, iar UGG-urile sunt cadrul perfect pentru orice pereche de pantaloni, chiar și în combinație cu niște leg warmers asortați.

tinuta femei Craciun                                Tinuta femei Craciun pulover

tinuta Craciun femei pulover snowflake            tinuta Craciun femei pulover norvegian

Și bărbații pot folosi modelul norvegian în foarte multe combinații – atât distractive, cât și mai serioase, după caz. Spre exemplu, poți combina puloverul tricotat cu imprimeu iernatic în combinație cu jeanși simpli și cu o cămașă abia vizibilă pe dedesubt.

tinuta Craciun femei pulover snowflake              tinuta Craciun barbati pulover.jpg tricotat

De asemenea, poți alege croiala de cardigan, ceea ce va da o notă de seriozitate și eleganță ținutei. În cazul acesta, te poți juca cu câteva accesorii (cravată sau papion, bască în genul lui Angus de la AC/DC etc.). În partea inferioară, jeanșii sau pantalonii de stofă completează la fix ținuta în egală măsură.

tinuta Craciun barbati cardigan                    tinuta Craciun barbati cardigan snowflake

Dacă nu ai fost cuminte, ce rost are să începi de acum?

Dacă ești fată, poți alege să fii sexy  purtând o rochie elegantă, roșie ca nasul lui Rudolph. Lungimea recomandată este midi – destul de lungă cât să nu sperii rudele, destul de scurtă cât să îi faci și pe ceilalți să apară pe lista neagră a Moșului. Dantelă, bumbac sau mohair – orice se potrivește ocaziei! Dacă vrei să mergi un pas mai departe pe catwalk, poți combina rochița cu câteva accesorii cu animal print (curea subțire de talie, pantofi sau eșarfă).

rochie Craciun                     rochie Craciun femei

Băieții răi pot alege să exprime acest lucru prin piele – cel mai bun prieten al bărbaților badass. Poartă o pereche de ghete deasupra gleznelor (neacoperite de pantaloni) în combinație cu jeanși sau pantaloni roșii din bumbac. În partea superioară poți alege o geacă din piele sau un palton cu două rânduri de nasturi, un indiciu subtil al viței nobile din care te tragi. Lasă să se vadă și cămașa imaculată de dedesubt și ești gata de sărbătoare!

outfit Craciun barbati

Nu ne mai rămâne decât să îți dorim un Crăciun magic, pe măsura  așteptărilor! Și, bineînțeles, răbdare pentru a desface toate cadourile cu care vei fi copleșit(ă)! :)