Vreme de făcut copii și de numărat bani? Poate, dar le poți face afară, bucurându-te de ploaie. Diferența între o zi mohorâtă și o zi ploioasă superbă este dată doar de atitudine, iar un outfit colorat și vesel este primul pas către un mood excelent.

Nevoie de inspirație? Strigăm „prezent!”. Iată ce le recomandăm domnișoarelor (domnii își așteaptă rândul până în josul paginii):

Vânează ploaia

tinuta zi ploioasa femei

Cu o pelerină de ploaie colorată și trendy vei pândi fiecare nor de ploaie, în speranța că vei avea ocazia să scoți la pièce de résistance din sertar. Recomandăm o culoare cât mai vie (galben, portocaliu, roz aprins sau un mix interesant). Dacă vrei să fii fashionista până la capăt, atunci profită de momentele în care ploaia parcă ar șovăi, și expune privirii admiratorilor o bluză cu print de marinar (dungi alb-negru) – creează un contrast interesant cu nuanța “turbată” a pelerinei.

Pentru partea inferioară alege o pereche de jeanși negri, simpli, ascunși partial într-o pereche de cizme de cauciuc negre. În final, completează ținuta cu acele elemente pufoase care te vor face să te simți în vârful patului, sub păturica preferată, indifferent de intemperiile cărora le faci față: o pereche de mănuși (negre sau gri petrol) și, dacă vremea îl impune, un fular maxi înfășurat în jurul gâtului.

Nu-ți mai rămâne decât să te “accesorizezi” cu un aparat de fotografiat DSLR, pentru a surprinde frumusețea oricărui oraș în timpul ploii.

Înfruntă ploaia

tinuta zi ploioasa femei - umbrela

Ce armă poate fi mai eficientă împotriva meteosensibilității decât o umbrelă colorată, cu un imprimeu vesel? Găsește o umbrelă în tonuri calde, cu un desen sau mesaj amuzant, și asorteaz-o cu cerceii. Vei avea șanse să aduci soarele înapoi!

Următorul pas este să te ascunzi parțial sub un hanorac casual călduros, însă să revii asupra ținutei cu o infuzie de feminitate dată de o fustă scurtă, bufantă, din stofă groasă. În ceea ce privește încălțămintea, cizmele de cauciuc sunt prietenele tale – cu ele te poți alinta ca un copil răsfățat sărind în orice băltoacă prinzi.

Ignoră ploaia

tinuta zi ploioasa femei - palarie

Cui îi este frică de câțiva stropi de ploaie? Act like you just don’t care cu un outfit trendy și călduros în același timp. Propunem un tricou sau o bluză într-o nuanță intensă (un vișiniu care strigă pasiune sau un verde electrizant). Asigură-te însă că centura cu detalii argintii sau aurii cu care îți încingi talia pantalonilor rămâne la vedere. Apropo de pantaloni, mizează pe simplitate: nu poți greși cu o pereche de jeanși negri, simpli.

Completează ținuta cu un sacou din stofă groasă, gri, pe care îl poți purta cu mânecile suflecate, dacă vremea îți permite. Și iată-ne ajunși la partea cea mai importantă a outfit-ului: accesoriile. Alege o pălărie neagră, cu boruri mici, à la Charlie Chaplin, și un ceas manly. În ceea ce privește încălțămintea, noi am alege o pereche de botine statement din piele neagră, cu toc. Ești gata să plănuiești rebeliunea împotriva ploii?

Recomandări pentru domni:

Fă-te frate cu ploaia…

tinuta zi ploioasa barbati british

…exact ca englezul! Căci ce altă sursă de inspirație mai potrivită pentru un outfit de ploaie, decât locatarii țării cu cer mereu cenușiu?

Așadar, obține un look British cu ajutorul unui sacou din stofă groasă, maro, sub care se poate observa vesta de aceeași nuanță. În partea inferioară, clasicii blue jeans (chiar dacă sunt americani la origine) vin și de data aceasta în completarea ținutei. Poartă deasupra lor o pereche de cizme de cauciuc verzi sau maro, îți vor permite să străbați orice ungher al orașului fără cel mai mic discomfort.

Și, pentru că cele mai mici detalii fac diferența, ne vom concentra pe accesorii: recomandăm o bască din aceeași nuanță ca a jachetei, un fular în tonuri de maro, legat elegant în jurul gâtului, o pereche de mănuși din piele (tot maro, bineînțeles) și, cireașa ținutei, o batistă care se întrevede din buzunarul de la piept al sacoului. Just like a true gentleman!

Sedu ploaia

tinuta zi ploioasa barbati hipster

Pentru că a fugi de ploaie e prea mainstream, îți propunem o ținută care îți va permite să te expui în toată splendoarea: piesa centrală este un palton bej lung, cu detalii negre, purtat descheiat. Dedesubt, sugerăm o cămașă alba, simplă, incheiată până la ultimul nasture, partial acoperită de un cardigan negru și de un fular atârnând lejer în jurul gâtului.

Pentru partea inferioară ar merge la fix o pereche de pantaloni din stofă, maro, și niște pantofi casual maro din piele, cu calapod ușor înalt, ca protecție anti-băltoace. Hmm… ce-ți lipsește pentru a întoarce privirile domnișoarelor? Nimic, dar nu strică nici un fes din lână, cu “moțul” teșit.

Ploaie? Care ploaie?

tinuta zi ploioasa barbati trenchcoat

Știm, cel mai greu lucru este să te ridici din pat într-o luni dimineața ploioasă. Dar o ținută comodă și elegantă ajută, crede-ne pe cuvânt.

Mai exact, ceea ce sugerăm pentru cei în căutarea unui look mai serios este o jachetă impermeabilă de tip Sherlock Holmes, al cărei guler poate fi folosit ca armă împotriva ploii. Avansând cu un strat în interior, propunem un pulover sau cardigan purtat descheiat, astfel încât să iasă la vedere cămașa veselă (eventual și cravata) de dedesubt.

În ceea ce privește partea inferioară, alege o pereche de pantaloni din stofă belumarin, eventual lasă la vedere și centura din piele maro. Iar despre pantofi nu mai sunt multe de spus: eleganți, din piele, de aceeași nuanță cu centura aleasă. Până la urmă, ce businessman este dat înapoi de câțiva stropi de ploaie?

Vrei să cumperi haine pentru o zi ploioasă? Iată recomandările noastre:

Magazin Adresă web Categorie Ratingul nostru
kalapod.ro Băieți + Fete
boutiquemall.ro Băieți + Fete 4stele
starshiners.ro Fete