Există două tipuri de persoane: cele care arată mai bine în realitate decât în poze și cele pentru care este valabil exact opusul. Pentru că cei din ultima categorie nu au nevoie de extra-ajutor în cazul unei ședințe foto, vom încerca să venim în ajutorul celor care sunt dezavantajați de fotografii.

Așadar, iată câteva sfaturi și modele pozitive și negative (atât pentru domnișoare, cât și pentru domni):

Recomandăm…

1. Simplitate

sedinta foto - all black      sedinta foto - lbd

Pur și simplu nu ai cum să greșești alegând o ținută all black! Simplitatea este și va rămâne cea mai sigură variantă vestimentară, indiferent de context. Totuși, dacă alegi un imprimeu, orientează-te către linii drepte – ajută la formarea unui look arhitectural, simetric și bine studiat.

Singura mențiune este aceea de a avea grijă ca fundalul din spate să nu fie în ton cu outfit-ul ales, caz în care riști să creezi efectul de „cap plutitor” în poze.

2. Croială adaptată propriei măsuri

sedinta foto - masura potrivita

În cazul fotografiilor, aspectul practic este prioritar față de modă. Indiferent dacă vrei să mai pui sau să mai scapi de câteva kilograme, este important să porți hainele care îți vin acum, nu pe cele în care ți-ai dori să încapi în mod ideal.

Dacă ai gâtul mic, ferește-te de coliere la baza gâtului sau malete. Dacă nu te dai în vant după mâinile tale, poartă mâneci lungi. Dacă ai forme cu care te mândrești, pune-le în evidență printr-o rochie gogoșar.

3. Postura potrivită

sedinta foto - postura

În 100% din cazuri, picioarele femeilor arată mai sexy și mai armonioase dacă sunt ajutate de o pereche de pantofi cu toc. Așadar le recomandăm călduros, chiar dacă după sesiunea foto le vei arunca înapoi în ungherul întunecat al garderobei tale.

De asemenea, încă un truc demn de ținut minte este postura în poză – în cazul în care ți-e teamă să nu se vadă începutul de burtică,  adoptă o poziție din semi-profil, cu mijlocul răsucit înspre fotograf. Această mișcare este un combo 2-în-1: te scapă de stratul suplimentar din jurul abdomenului și creează un efect de fotografie surprinsă, nestudiată.

4. Centura de siguranță

sedinta foto - centura mijloc

Adu în prim plan punctele tale forte – fie că sunt reale sau create prin mici trucuri optice. Spre exemplu, domnișoarele pot obține un efect de siluetă în formă de clepsidră cu ajutorul unei curele de talie. Iar domnii pot delimita mai bine combinația a două culori printr-o curea atent aleasă.

5. Păr proaspăt răvășit

sedinta foto - coafura

Acest sfat este unisex: dacă nu ai pregătit o coafură specială, ușor deteriorabilă, recomandăm să îți treci mâna prin păr și să îl răvășești puțin chiar înainte de ședința foto – îi vei oferi volum, iar tu vei părea mai natural(ă).

 

Câteva sfaturi extra:

  • Folosește o batistă pentru a îndepărta excesul de strălucire a tenului (de la machiaj sau transpirație);
  • Privește timp de câteva secunde o lumină puternică, exact în momentele de dinaintea fotografiei – astfel pupilele ți se vor micșora, iar riscul de a se crea efectul de ochi roșii se va diminua;
  • Apari în mai multe fotografii! A fi fotogenic nu depinde neapărat de calitatea subiectului, cât – într-o mare măsură – de statistică. Este simplu: cu cât apari în mai multe fotografii, cu atât mai multe șanse ai de a găsi câteva poze cu adevărat reușite;
  • O fotografie făcută dintr-un punct mai înalt te va avantaja mai mult decât una făcută de jos;
  • Nu în ultimul rând – mândrește-te cu semnele tale distinctive (pistrui, dinți imperfecți, etc.). Aceste mici elemente formează șarmul propriu, dacă atitudinea este cea potrivită!

Say cheese!