Care este asemănarea dintre pozele de buletin reușite și OZN-uri? Toți am auzit despre ele, dar nimeni nu le-a văzut vreodată. Cu toate acestea, există mici trucuri care te pot ajuta să obții un buletin pe care să nu vrei să îl pierzi în mai puțin de o lună..

Citește recomandările de mai jos și, cine știe, poate vei obține o poză de buletin care te va scăpa de ceva amenzi în viitor… :)

Evită maletele

malete poza buletin

Bluzele de tip turtleneck pot fi completarea perfectă pentru o ținută urban casual, însă, când vine vorba de pozele de buletin, nu sunt alegerea ideală. Motivul este simplu: gâtul acoperit în totalitate dă impresia de statură “îndesată”, așadar, efectul vizual nu este cel dorit.

Cămașă albă? Gândește-te mai bine!

culoare imbracaminte poza buletin

Știi efectul de ‘cap plutitor’? Îl obții atunci când porți o bluză sau o cămașă albă și te fotografiezi cu un fundal alb în spate. Astfel, privitorul nu poate distinge conturul corpului, rezultând efectul amuzant (pentru ceilalți) descris mai sus.

Unde vrem să ajungem cu asta? Evită cămășile și accesoriile de păr albe în ziua în care îți pregătești actele noul buletin. Iar, dacă tot suntem la capitolul non-culori, nici negrul nu este recomandat pentru acest tip de fotografii: va face tenul deschis la culoare să pară mai palid decât este în realitate. Așadar, cel mai bine este să te orientezi către un model uni, într-o culoare caldă și temperată, cum ar fi roz sau verde. Evită tricourile cu texte, există mari șanse ca în zece ani (când expiră buletinul) să vrei să te disociezi de acel mesaj care astăzi ți se pare amuzant.

Croiala perfectă

decolteu bluza poza buletin          croiala tricou poza buletin

Partea inferioară a ținutei nu contează în acest caz, așa că ne vom concentra pe modele de bluze, cămăși și topuri indicare în acest context.

Pentru domnișoare și doamne recomandăm bluze cu un mic decolteu (nu exagerat), pentru a obține efectul optic de prelungire a gâtului. Urmând același raționament, domnilor le sugerăm o cămașă încheiată  până la ultimul nasture sau un tricou lejer, al cărui decolteu nu stă fix pe baza gâtului.

Coafuri recomandate

coafura foto buletin

Sunt două greșeli pe care mulți neinițiați într-ale pozelor oficiale le fac atunci când vine vorba despre coafură. În primul caz, subiectul este complet depășit de șuvițele rebele, ajungând să semene cu o Meduza prinsă în labirintul administrativ. În al doilea, de teamă să nu cadă în prima greșeală, subiectul își ascunde părul la spate, într-o coadă ce îl face să pară complet chel.

Noi recomandăm subjugarea șuvițelor neascultătoare cu gel sau spumă de păr, eventual cu mici accesorii, cum ar fi clamele, bentița etc. Și, pentru că există posibilitatea ca socoteala de acasă să nu se potrivească cu cea din târg, aruncă o ultimă privire în oglindă înainte de a zâmbi drăguț la obiectivul camerei.

Un ultim sfat: deși e tentant, nu este cea mai bună idee aceea de a vizita un hair stylist înainte de poza pentru buletin, decât dacă ai perfectă încredere în el. În caz contrar, s-ar putea să te alegi cu o tunsoare sau coafură departe de ce-ți imaginai și, pe deasupra, imortalizarea momentului într-o fotografie pe care o vei privi aproape zilnic.

Sfaturi extra:

  • Odihnește-te bine cu o noapte înainte. Oricâte straturi de fond de ten și anti-cearcăne ai aplica înainte, nimic nu poate înlocui frumusețea unui chip odihnit.
  • Folosește picături de ochi. Dacă ai prins o răceală chiar înainte de ziua cu pricinasau suferi de alergii sezoniere, cumpără un flacon de picături de ochi de la o farmacie. Astfel vei evita jocurile ulterioare de ‘găsește diferențele’ între poza ta de buletin și o poză cu un vampir :).
  • Gândește-te la ceva amuzant. Pentru a nu forța un zâmbet chinuit care nu face decât să îți schimonosească fața într-o grimasă nenaturală, gândește-te la ceva amuzant în clipa în care te uiți la obiectiv. Știm, e greu să îți păstrezi zâmbetul intact după o serie de instrucțiuni din partea cameramanului (‘capul mai sus’, bretonul într-o parte’, ‘părul după urechi’), dar noi suntem de părere că un zâmbet ciudat este mai frumos decât o frunte încrețită.
  • Citește mai multe tips&tricks despre cum să fii foto-genial aici.

Sfaturile noastre se opresc aici, dar daca ai și alte sugestii, le așteptăm în secțiunea de comentarii de mai jos. Ah, și abia așteptăm să vedem rezultatul! :)